Bijles

Bijles

Kairos biedt individuele bijles aan die wordt verzorgd door getalenteerde leerlingen (tutoren) van het Camphusianum. Wij regelen een tutor voor je die bij jou past. De tutor gaat samen met jou aan het werk om het vak dat je lastig vindt beter onder controle te krijgen.

Een-op-een

Een bijles krijg je een-op-een, dus één tutor per leerling. Tutoren kunnen zich goed inleven in de problemen die je als leerling kunt hebben met een vak. Immers, ze hebben nog niet zo lang geleden zélf ideeën en strategieën ontwikkeld om met het vak om te gaan. Hierdoor brengen ze de stof op een andere manier over dan een docent. Samen met de reguliere les van de docent, krijg je door de bijles van jouw tutor het vak sneller onder de knie.

Bijles is voor jou de juiste keuze indien je behoefte hebt aan:

  • het vakinhoudelijk bijspijkeren van één of meer vakken.

Heb je meer specifieke hulp nodig met het 'leren leren'? Kies dan voor studievaardigheid.

Waar mag je op rekenen?

  • Intensieve begeleiding: de tutor helpt je in een een-op-eensituatie het kennispeil van één vak op het juiste niveau te brengen. Je kunt natuurlijk voor meerdere vakken bijles aanvragen.
  • Flexibiliteit: je koopt een strippenkaart voor 8 lesuren en deze uren kunnen flexibel ingezet worden, zo betaal je nooit voor een gemiste les.
  • Heldere communicatie: de tutor neemt na elke 8 lessen contact op met je ouders over je voortgang.   

Selectie

De tutoren van Kairos selecteren we op grond van hun cijfers, sociale vaardigheden en motivatie. Ze worden door ons begeleid en geregeld geëvalueerd. 
Wil je zelf tutor worden? Kijk dan op de pagina tutor worden?

Waar en wanneer?

Jouw bijlessen starten in de week na het moment van inschrijving. 
N.B. We starten op maandag 11 september 2023 met de bijlessen voor het schooljaar 2023-2024. 
In de regel heb je één keer per week bijles. Bijles vindt plaats van maandag tot en met vrijdag tussen 15.30 en 17.30 uur of op een andere tijd die zowel jou als de tutor uitkomen. Je ontmoet jouw tutor in de ‘groene zone’ (lokalen 1.18, 1.19). Daar wordt gekeken welke ruimte voor jullie beschikbaar is. 
Een bijles duurt een klokuur. Je neemt iedere bijeenkomst je agenda mee en alle spullen (boeken, schriften, hulpmiddelen) van het vak waarin je bijles hebt.

Bij afwezigheid

Als je niet verschijnt zal jouw tutor je per e-mail een opdracht sturen die je voor de volgende bijles moet maken. Bij onverwachte afwezigheid van de tutor zelf nemen we contact met je op om de afspraak te wijzigen. Als je afwezig bent en je hebt de afspraak niet geannuleerd, gaat het uur af van het aantal ingekochte uren.

Kosten

Een uur bijles kost € 20,00 en bij inschrijving dient eenmalig € 30,00 inschrijfgeld betaald te worden. Je koopt bij inschrijving een strippenkaart voor 8 bijlessen. De gekochte bijlessen zijn 12 weken bruikbaar. Je plant je eigen lessen in via de website. Je volgt minimaal 1 bijles per week en je kiest voor een vaste dag en een vast tijdstip. Indien je door onvoorziene omstandigheden een keer niet kunt komen, dan kun je een les tot 48 uur van te voren annuleren.

Resultaten

We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden, maar uiteindelijk is het van jouw eigen inzet afhankelijk of je progressie boekt en of aangereikte kennis en vaardigheden beklijft. 

Meer weten?

Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op, wij kunnen alle vragen beantwoorden, de mogelijkheden doornemen en advies geven. Zie voor meer informatie onze pagina contact.