Huiswerkbegeleiding

*In verband met de coronamaatregelen is de huiswerkbegeleiding van Kairos voor onbepaalde tijd gesloten.  

Huiswerkbegeleiding

Lukt het niet je huiswerk te plannen? Denk je dat je cijfers beter kunnen? Kairos biedt je begeleiding en een rustige werkomgeving. We kennen de valkuilen waarin je als leerling kunt stappen en we leren je hiermee om te gaan. Als je uiteindelijk het plannen beheerst, kun je zonder stress al je huiswerk maken, toetsen goed voorbereiden én tijd overhouden voor leuke dingen naast school!

Wat we bieden

Kairos biedt een rustige omgeving waarin je je huiswerk kan maken zonder afgeleid te worden door de mobiele telefoon, internet en vrienden. In de ruime en lichte lokalen zitten maximaal 10 leerlingen en een begeleider bij elkaar. We houden rekening met de hoeveelheid tijd die je geconcentreerd aan een taak kan besteden, met afwisseling tussen maken en leren, tussen leuke en minder leuke vakken en tussen je goede en slechte vakken.
Tijdens de eerste bijeenkomsten leggen we onze aanpak uit en begeleiden je met het plannen van je huiswerk. Na een aantal weken kun je dit dan zelfstandig. Als het zover is, is het onze taak om die planning te controleren en te zorgen voor een rustige omgeving om de planning uit te voeren.

De huiswerkklas is de juiste keuze voor jou indien je behoefte hebt aan:

  • hulp bij het plannen en vooruit werken;
  • regelmaat en een rustige werkplek;
  • het overhoren van het huiswerk.

Heb je meer specifieke hulp nodig met het 'leren leren'? Kies dan voor studievaardigheid.
Zoek je vakinhoudelijke begeleiding voor één of twee vakken die je lastig vindt? Kies dan voor de bijles.

Waar mag je op rekenen?

  • Persoonlijke begeleiding: er zitten nooit meer dan tien leerlingen in één lokaal. In elk lokaal is een docent aanwezig.
  • Flexibiliteit: je koopt een strippenkaart voor 30 lesuren en deze uren kunnen flexibel ingezet worden. Zo heb je de mogelijkheid om in een drukke periode vaker naar de huiswerkklas te komen en in een rustige periode minder vaak.
  • Heldere communicatie: de docenten nemen na elke 20 lesuren contact met je ouders op om je voortgang te bespreken. 

Wanneer en waar?

De huiswerkbegeleiding vindt plaats van maandag tot en met donderdag van 15.30 tot en met 17.30 uur in de zogenaamde ‘groene zone’ (lokalen 1.18, 1.19) van het Camphusianum. Je kunt dus na het 8e uur bij ons terecht.
N.B. We starten 13 september 2021 met huiswerkbegeleiding op dinsdag, woensdag en donderdag. De maandag is vooralsnog gesloten. 

De huiswerkbegeleiding gaat in principe altijd door (tijdens de toetsweken kunnen de tijden aangepast worden), met uitzondering van schoolvakanties. Als het achtste en/of negende uur een gepland lesuur is, kun je één begeleidingsuur inplannen, van 16.30 tot 17.30 uur. 
Je neemt iedere bijeenkomst je planner mee en alle spullen (boeken, schriften, hulpmiddelen) van de vakken die je die dag hebt gehad en de spullen die je nodig hebt om vooruit te kunnen werken.

Bij afwezigheid

Als je afwezig bent en je hebt de afspraak niet geannuleerd, gaat het uur af van het aantal ingekochte uren.

Kosten

Een uur huiswerkbegeleiding kost € 9,00. Je koopt bij inschrijving een strippenkaart voor 30 uren. De uren moet je in een periode van 6 weken inplannen (gemiddeld 5 begeleidingsuren per week). Via de website plan je je begeleidingsuren in. 
Indien je door onvoorziene omstandigheden een keer niet kunt komen, dan kun je een les tot 48 uur van te voren annuleren. Je kunt dit ook doen als je weinig huiswerk hebt, maar houd er rekening mee dat continuïteit en regelmaat belangrijke succesfactoren zijn. Het annuleren van een les moet dus een uitzondering zijn. Het is natuurlijk ook mogelijk om in drukke periodes, bijvoorbeeld vlak voor een toetsweek, extra begeleidingsuren in te plannen. Ook dit kan tot 48 uur van te voren.

Privéhuiswerkbegeleiding

Het is ook mogelijk om huiswerkbegeleiding te volgen in een een-op-eensituatie. Je wordt dan intensief begeleid door een tutor uit klas 5 of 6. De voorwaarden en kosten zijn hetzelfde als voor een bijles. Zie de pagina bijles voor meer informatie. 

Resultaten

De vooruitgang die je boekt, hangt voor een belangrijk deel af van je inzet en de tijd die je jezelf gunt om je te verbeteren. Wij leren jou hoe je je huiswerk goed kunt plannen, we bieden je rust en regelmaat en we zijn een stok achter de deur door je regelmatig te overhoren, maar uiteindelijk moet je zelf de laatste stap maken om tot betere resultaten te komen.

Meer weten?

Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op, wij kunnen alle vragen beantwoorden, de mogelijkheden doornemen en advies geven. Zie voor meer informatie onze pagina contact.