Studievaardigheid

Studievaardigheid

Heb je moeite met het overzien grote stukken leerstof? Stop je veel tijd in je huiswerk maar vallen de resultaten toch tegen? Snap je niet hoe je bepaalde vakken aan moet pakken? Door het verbeteren van je studievaardigheden krijg je de handvatten die je nodig hebt om effectief zelfstandig te kunnen studeren.

Leren leren

Zelfstudie is iets dat geleerd moet worden. Problemen die zich nogal eens voordoen zijn het ontbreken van juiste studievaardigheden en het niet goed kunnen organiseren. Je moet beschikken over zelfdiscipline en een aantal ‘verantwoordelijke’ vaardigheden:

  • de juiste leermiddelen kunnen kiezen;
  • de studietijd kunnen indelen;
  • kunnen evalueren;
  • zelfstandig kunnen leren.

Tijdens de studiebegeleiding wordt er actief gewerkt aan de bovenstaande vaardigheden. Een tutor uit klas 5 of 6 begeleidt jou hierin. De tutoren zijn door ons getraind in het geven van studiebegeleiding.

Studiebegeleiding is voor jou de beste keuze indien je behoefte hebt aan:

  • ‘leren leren’.

Huiswerkopdrachten maken kan een onderdeel van de begeleiding zijn, het is echter geen doel om het huiswerk afgerond te krijgen. 
Zoek je vakinhoudelijke begeleiding voor één of twee vakken die je lastig vindt? Kies dan voor de bijles.

Waar mag je op rekenen?

  • Intensieve begeleiding: je volgt studievaardigheid in een een-op-eensituatie met een tutor.
  • Flexibiliteit: je koopt een strippenkaart voor 8 lesuren en deze uren kunnen flexibel ingezet worden, zo betaal je nooit voor een gemiste les.
  • Heldere communicatie: de tutor neemt na elke 8 lessen contact met je ouders op om je voortgang te bespreken.

Selectie

De tutoren van Kairos selecteren we op grond van hun cijfers, sociale vaardigheden en motivatie. Ze worden door ons begeleid en geregeld geëvalueerd. 
Wil je zelf tutor worden? Kijk dan op de pagina tutor worden?.

Waar en wanneer?

Jouw begeleiding start in de week na het moment van inschrijven.
N.B. We starten op maandag 11 september met de begeleiding van studievaardigheid voor het schooljaar 2023-2024. 
In de regel maak je één keer per week een afspraak met jouw tutor. De begeleiding vindt plaats van maandag tot en met vrijdag tussen 15.30 en 17.30 uur of op een andere tijd die zowel jou als de tutor uitkomen  Je ontmoet jouw tutor in de ‘groene zone’ (lokalen 1.18, 1.19). Daar wordt gekeken welke ruimte voor jullie beschikbaar is. 
Een bijeenkomst duurt een klokuur. Je neemt iedere bijeenkomst je agenda mee en alle spullen (boeken, schriften, hulpmiddelen) die je nodig hebt.

Bij afwezigheid

Als je niet verschijnt zal jouw tutor je per e-mail een opdracht sturen die je voor de volgende bijles moet maken. Bij onverwachte afwezigheid van de tutor zelf nemen we contact met je op om de afspraak te wijzigen. Als je afwezig bent en je hebt de afspraak niet geannuleerd, gaat het uur af van het aantal ingekochte uren.

Kosten

Een uur studiebegeleiding kost € 20,00 en bij inschrijving dient eenmalig € 30,00 inschrijfgeld betaald te worden. Je koopt bij inschrijving een strippenkaart voor 8 uur. Die uren zijn 12 weken geldig. Je plant je eigen lessen in via de website. Je volgt minimaal 1 les per week en je kiest voor een vaste dag en een vast tijdstip. Mocht je door onvoorziene omstandigheden een keer niet kunnen, dan heb je de mogelijkheid om een les te annuleren. 

Resultaten

We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden, maar uiteindelijk is het van jouw eigen inzet afhankelijk of je progressie boekt en of aangereikte kennis en vaardigheden beklijven. 

Meer weten?

Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op, wij kunnen alle vragen beantwoorden, de mogelijkheden doornemen en advies geven. Zie voor meer informatie onze pagina contact.