Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Kairos is een instituut voor huiswerkbegeleiding, bijles en het trainen van studievaardigheden voor leerlingen van klas 1 tot en met 6 (mavo, havo, vwo). Het instituut is opgericht op 1 september 2014 door docenten van het Camphusianum. Ondanks de sterke banden met de school, is Kairos een particulier instituut dat volledig zelfstandig werkt.

De oprichters

De docenten die Kairos hebben opgericht zijn Rutger Kroon en Bart van de Laar. Rutger is docent Nederlands, is sinds 2011 werkzaam het op Camphusianum en heeft ruim tien jaar ervaring als docent en mentor. Bart is docent natuurkunde, is sinds 2010 werkzaam op het Camphusianum en heeft ruim zes jaar ervaring als docent en mentor.

Waarom dit instituut?

De afgelopen jaren merkten we dat veel leerlingen moeite hebben met het plannen en maken van hun huiswerk. Hierdoor haalden zij lagere cijfers dan ze zouden kunnen halen. Wij weten dat leerlingen veel betere resultaten halen en meer plezier en voldoening kunnen halen uit hun schoolwerk als ze op de juiste manier worden begeleid. Daarom biedt Kairos huiswerkbegeleiding, bijles en training in studievaardigheden aan. Het instituut Kairos biedt leerlingen dus alle begeleiding die ze nodig hebben om hun diploma te halen.

Betekenis van de naam

Kairos (Καιρος) komt uit het Grieks en betekent gelegenheid, het juiste moment om iets voor elkaar te krijgen. In de Griekse mythologie is Kairos het jongste goddelijke kind van Zeus en de personificatie van het begrip het geschikte moment. Hij wordt vaak afgebeeld met een haarlok op zijn voorhoofd, wat symbool staat voor de kans die je bij zijn kuif kunt grijpen als je hem aan ziet komen, maar achteraf niet meer. Een passend symbool kortom voor een huiswerk- en bijlesinstituut op een gymnasium. Wij bieden leerlingen de gelegenheid om op tijd te kunnen ingrijpen als de schoolresultaten achteruit dreigen te gaan.